! Almás csirkemell, rozmaringos rizzsel
Nagyon egyszerűen elkészíhető étel.
1 csirkemell, felszeletelve, megsózom, borsozom, félreteszem egy kicsit pihenni.
Ételízesítős vízben megfőzöm a félkész rizst,majd megszórom egy kis sóval, borssal, és őrölt rozmaringgal. Nagyon jól illatozik.
A csirkemelleket 10 dkg vajon hirtelen kisütöm, majd egy jénai tálba teszem, mellé felvágok 2 almát, négybe, és a húsra teszem, majd leöntöm a maradék vajjal, ami a serpenyőben maradt. Lefedem a jénait, és kb. 20 percig összepárolom az almával, majd leveszem a tetejéről a fedőt és picit pirítom.
Banánnal töltött muffin
15 dkg margarin
17 dkg cukor
3 tojás
15 dkg liszt
2 tk. Sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 banán /12 darabra vágva/
A vajat a cukorral felhabosítom, beleteszem a tojásokat. Lisztet, sütőport, vanilíás cukrot összekeverem, beleszórom a vajas masszába, majd összekeverem az egészet.
A muffin sütőt olvasztott vajjal kikenem, majd belekanalazom a tésztát, csak félig töltöm belenyomom a közepébe a banánt, és még egy kis tésztát teszek a tetejére. Ez pont egy 12-es muffinformába elég. Különlegesen finom könnyű piskótaszerű a tészta. Ezt lehet variálni más töltelékkel is.
Borhabos piskótatorta /Ezt a tortát csak hagyományos sütőben készítsd el, légkeverésesben nem sikerült/ 7 tojás 2 zacskó vaníliás cukor 22 dkg cukor Pici só 5 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 2 dkg+ l/2 teáskanál kakaópor 2 csapott teáskanál sütőpor 15-15 dkg piros és fehér szőlő 25 g színtelen zselatin 3 ek. Citromlé 1 citrom reszelt héja 1!4 l száraz fehérbor 4 dl tejszín Én cukrozott kakaóporral szórtam meg, de lehet díszíteni cukrozott szőlőszemekkel 3 tojás szétválasztunk. A fehérjéket 3 ek. Vízzel 1 zacskó vaníliás cukorral, 12,5 dkg cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a 3 tojássárgáját, majd a keményítővel, a 2 dkg kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt kb. 26 cm kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 30 percig sütjük. A karima meglazítása után rövid ideig hűlni hagyjuk. Végül a formából kivéve kihűtjük, és keresztben félbevágjuk. A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A zselatint hideg vízzel elkeverjük. A megmaradt tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a maradék cukorral és a másik vaníliás cukorral krémesre keverjük. Beledolgozzuk a citromlevet, a citromhéjat és a bort. Az alacsony hőfokon feloldott zselatint 3 ek boros krémbe vegyítjük, majd a többi krémhez adjuk. Dermedésig kb. 5 percre hűtőszekrénybe rakjuk. 2 dl tejszínt felverünk, és a tojásfehérjéket is kemény habbá verjük. Az alsó tortalapot tálra állítjuk, köréje karimát teszünk. A tejszínhabot és a tojáshabot egymás után a boros krémbe forgatjuk, majd belekeverjük a szőlőszemeket. A krémet az alsó tortalapra simítjuk, és a másik tortalappal befedjük. Kb. 4-5 órára hűtőbe tesszük. A karimát levesszük, a maradék tejszínt keményre felverjük, és a habot a torta tetejére kenjük. A maradék kakaóporral meghintjük. Lehet szőlőszemekkel díszíteni. Nem annyira bonyolult, amilyennek hittem, és szeptember október tájékán, amikor szőlődömping van érdemes megcsinálni, különlegesen finom és krémes.
Grízkoch azaz másnéven Váratlan vendég 8 dl tej 3 tojás 6 ek. Cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 dl búzadara A búzadarát a tejben megfőzzük, 3 tojás sárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a megfőtt darát, és végül a tojások felvert habját. Én hidegvízzel kiöblített formákba tettem, amikor kihűlt kiborítottam tányérokra, és a következő öntetet adtam hozzá. Vanília mártás ½ liter tejre számítunk 2 tojás sárgát, 5 dkg cukrot, 1 kk. lisztet, 1 csomag vaníliáscukrot 1 dkg vajat. A tojássárgákat 1 dl tejjel, a cukorral és liszttel elkeverjük. A többi tejet a vaníliával felforralom és forrón a tojássárgájához öntjük. Tűzre tesszük és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Nagyon lassan főzzük!!! Akkor van kész, ha a kanálról nem fut le, hanem sűrű. Levesszük a tűzről, beletesszük a vajat és ezzel fényesre kavarjuk. Hidegen vagy melegen tálaljuk. Ha nagyon besűrűsödik tejjel higítjuk.
2x250 g zacskós gyors rizs/én ilyet használtam, de lehet a simával is/ megfőztem, hagytam kihűlni.
1 zselatin, 1 habfixáló, 5 dl habtejszín/növényi/ felverem jó keményre, beleteszem a fixáló és a langyos vízben feloldott zselatint 1 ek. cukrot és óvatosan összekeverjük a tejszínnel, majd a rizzsel.
Egy kisebb tálat folpackkal kibélelünk és kirakjuk a széleit és az alját gyümölcsökkel, majd beleborítjuk a tejszínes rizst, elsimítjuk. Lehet a tetejére, még babapiskótát, vagy lapos kekszeket tenni, így amikor a tetején lévő tányérra borítod lesz egy süti alja is. /de ez nem fontos!
Lehúzzuk róla a folpackot és körbenyomjuk habtejszínnel.
Konzerv őszibarack
1/2 kg csirkemáj
bacon szalonna
Minden felezett őszibarackra teszünk egy befűszerezett csirkemájat,
bors, pici rozmaring, pici bazsalikom /só nem/!!! és belegöngyöljük a bacon szalonnába, bevizezett fogpiszkálóval összetűzöm.
Beleteszem egy kivajazott jénaiba letakarom alufóliával, és 30 perc alatt készre sütöm.
Citromos Fanta-kocka
5 tojás
25 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 ¼ dl olaj
2 dl lime-ízű szénsavas üdítőital/Fanta/
35 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
20 dkg porcukor
A díszítéshez tetszés szerint zselégyümölcsök
A tepsi kikenéséhez margarin
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Hozzáöntjük az olajat, hozzáadunk 1 ¾ dl üdítőitalt, majd beleszitáljuk a sütőporral előzőleg elkevert lisztet.
A tésztát margarinnal kikent kb. 32x38 cm-es tepsibe simítjuk előmelegített sütőben 175 fokon 25 percig sütjük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
A porcukrot, a maradék üdítőitalban csomómentesre keverjük. A mázt a kihűlt sütemény tetejére simítjuk, majd száradni hagyjuk. Kockákra vágjuk, és tetszés szerint gyümölcszselével díszítjük.
Dióhabos scharlotte
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
1 sütőpor
2 evőkanál kakaópor/sima/
Ebből piskótát sütünk. A tojásokat szétválasszuk, a cukrot a sárgájával kikeverjük. A lisztet a sütőporral elegyítjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd szépen összedolgozzuk. Legvégül a tojáshab, hogy ne törjön össze. A kakaóport a liszthez keverjük.
Lapos vajazott, lisztezett sütőben sütjük. Vizes konyha ruhára borítjuk és még melegen feltekerjük. A konyharuhát körbetekerjük, hogy ne száradjon ki.
A krém ugyanaz, mint az ÁRON szeletnél.
Ezzel megkenjük az óvatosan kisodort tésztát, majd visszatekerjük, és hűtőbe rakjuk egy kicsit összeállni. Megcsinálom a dióhabot. Lehet tejszínhabból csinálni, adunk hozzá cukrozott diót, vagy dejót/ 2,5 dl tejszín 3 ek dió vagy dejó 2 ek. Cukor, 1 csomag zselatint, de habporból is ugyanolyan finom. A zselatint nem szabad főzni csak langyosítani!
Amikor ezzel kész vagyunk, egy félgömb alakú edényt keresünk, kibéleljük folpackkal és felszeleteljük a tekercset, nagyon szép a barna piskóta a fehér töltelékkel és kirakjuk vele az edény alját és oldalát is, majd megtöltjük a dióhabbal és befedjük a maradék piskótaszeletekkel. A tetejére egy akkora tányért teszünk ami egy kicsit lelóg róla, hiszen erre fogjuk kiborítani a bombát. Levesszük róla a folpackot, és gyönyörködés után felszeleteljük és megesszük.
Grillezett csirkecombok, póréhagymás zsemle-muffinnal
4 egész csirkecombot grillporral, borssal befűszerezek, 1 dl olajjal meglocsolom, és pihentetem, amíg a zsemle muffint összekeverem.
4 db zsemle
2 dl tej
2 tojás
Só
Reszelt szerecsendió
1 szál póréhagyma
A zsemléket a tejben megáztatom/lehet egy kis vízzel hígítani a tejet/ majd jól kicsavarom, összemorzsolom. A tojások sárgájával, a fűszerekkel és az apróra vágott hagymával jól összekeverem, majd a habbá vert tojásfehérjével lazán átkeverem. Olvasztott vajjal kikenem a muffin formát /12 db-os formába pont belefér/ és 180 fokos sütőben 30 percig sütőm. Kicsit össze fog esni, de mártásos húsokhoz nagyon finom. A tetejére sütés előtt egy-egy póréhagyma karikát lehet tenni díszítésként. A héja kicsit ropogós, középen isteni puha.
Amikor elkészül úgy néz ki mint egy virágfej, mert a póréhagyma karika rózsaszínes lesz, mint egy virág közepe. A férjem, azt mondta úgy néz ki, mint egy ráncos arcú nénike.
Hát?!
15 dkg margarin
17 dkg cukor
3 tojás
15 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukortöltelék:
2,5 dl tej
fél csomag vaníliás grízpuding
2 evőkanál cukor
A pudingot a leírás szerint megfőzöm, langyosra kihűtöm.
A vajat a cukorral felhabosítom, beleteszem egyenként a tojásokat és elkeverem.
Lisztet, sütőport, vaníliás cukrot összekeverem, beleszórom a vajas cuccba, majd gyorsan összekeverem az egészet.
A muffin sütőt olvasztott vajjal kikenem, egy kis lisztet szórok bele, a fölösleget kiütögetem belőle, és egy evőkanál masszát teszek bele egy kis mélyedés csinálok, ebben rakok egy kiskanál grízpudingot, majd befedem még egy kis tésztával. Ez az adag pontosan egy 12 db-os muffin formához elegendő. 180 fokon 15 perc alatt kész van. Nagyon finom amikor kettévágod, majdnem kifolyik belőle a pudingkrém. Látványos, gyors, és nagyon finom!
Kata szelet
50 dkg liszt
15 dkg zsír
15 dkg porcukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 db tojássárgája
Könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle. A tésztát 3 felé vágjuk, és mind a 3 lapot megsütjük.
Krém:
3 dl
78 500 helyett MOST 0 Ft.
Honlapkészítés ingyen:
Ez a weblapszerkesztő alkalmas
ingyen weboldal,
ingyen honlap készítés...
Mai: 6
Tegnapi: 1
Heti: 15
Havi: 83
Össz.: 63 167
Látogatottság növelés
FŐZŐISKOLA INDULT A II. KERÜLETBEN!!! MÁR CSAK TÉGED VÁRUNK! - © 2008 - 2024 - fozoiskolamind.hupont.hu
Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.